Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γιγαντιαίο σαλιγκάρι τρομοκράτησε τους κατοίκους της Αυστραλίας


Γιγαντιαίο σαλιγκάρι τρομοκράτησε τους κατοίκους της Αυστραλίας


Γιγαντιαίο αφρικάνικο σαλιγκάρι εντοπίστηκε στην Αυστραλία, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι αναγκάστηκαν να το θανατώσουν. Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο είδος είναι ιδιαίτερα απειλητικό για τον άνθρωπο.
Όπως φαίνεται, το σαλιγκάρι ταξίδεψε από την Αφρική μέσα σε μια αποθήκη κοντέινερ και κατέληξε στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όπου οι αρχές βιοασφάλειας το θανάτωσαν «με μη βάναυσο τρόπο».
Το συγκεκριμένο σαλιγκάρι θεωρείται το πιο απειλητικό είδος εισβολέα. Με μήκος περίπου 30 εκατοστά και βάρος έως και 1 κιλό, γεννά εκατοντάδες αυγά το χρόνο, αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και καταστρέφει πολλά είδη φυτών, ενώ μεταφέρει ένα παράσιτο που προκαλεί μηνιγγίτιδα στον άνθρωπο.
«Το γιγαντιαίο αφρικανικό σαλιγκάρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καταστροφικότερα είδη σαλιγκαριού στον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Πολ Νίξον από το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Δασών της Αυστραλίας. «Αναπτύσσεται πολύ, όμως το πρόβλημα για εμάς δεν είναι τόσο το μέγεθός του όσο οι ρυθμοί αναπαραγωγής του» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου