- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια ξερή μαγιά.
- 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι.
- 1/2 κιλό νερό.
- λίγη Ζάχαρη.
- Σουσάμι.
- Λάδι.
Οδηγίες
- Χλιαραίνουμε το νερό ,ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το νερό την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη και ζυμώνουμε την ζύμη για 10 λεπτά.
- Την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.(περίπου μιάμιση ώρα ) Την χωρίζουμε σε 5 μπάλες που τις πατάμε σε λαδωμένο ταψί και τις απλώνουμε να γίνουν λεπτές.
- Τις ξανασκεπάζουμε να ξαναφουσκώσουν ( περίπου μισή ώρα) και μετά ανακατεύουμε λάδι και νερό και λίγο αλάτι και τις αλείφουμε.
- Τις κάνουμε βαθειές τσιμπιές και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
- Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς 20 λεπτά περίπου. Αν τις θέλουμε λίγο τραγανές ανάβουμε για λίγα λεπτά το γκρίλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα στάδια του φουσκώματος σκεπάζουμε την ζύμη και τις λαγάνες.mageirikesdiadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου