Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σαλάτα ιταλική ... πάει με όλα!


Σαλάτα ιταλική
 
Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • ½ αγγούρι
  • 6 αγκινάρες (φρέσκες ή κονσέρβας)
  • Μερικά φυλλαράκια ξερό βασιλικό
  • 20 μαύρες ελιές
  • 3 τομάτες
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 250 γρ. πράσινα φασόλια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φρέσκο λεμόνι για τις αγκινάρες
Ξεκινάμε!
  • 1 Καθάρισε κατ’ αρχάς τις αγκινάρες, τρίψ’ τες με το λεμόνι και βράσ’ τες για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • 2 Μετά κόψε τις αγκινάρες σε μικρά κομμάτια και ανακάτεψέ τες σε μια σαλατιέρα με τα φασολάκια βρασμένα και κομμένα ζουλιέν, τις τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το αγγούρι κομμένο σε φέτες, τα σπαράγγια και τις ελιές.
  • 3 Ανάμειξε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο
    και το ξύδι, πρόσθεσε αλατοπίπερο και βασιλικό, ανακάτεψε πάλι καλά και περίχυσε την ιταλική σαλάτα.
  • 4 Ανακάτεψε την ιταλική σαλάτα και κρύωσέ τη για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρεις.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου