Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μελόπιτα Σίφνου....εύκολη γλυκιά πίτα πού θα σας ενθουσιάσει.!



recipe image
  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλ. Βιτάμ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ.μπέκιν πάουντερ
  • Νερό όσο σηκώσει η ζύμη.  
Για τη γέμιση
  • 3 φλ,τσαγιού μυζήθρα ανάλατη
  • 1+1/2 φλ.τσαγιού μέλι
  • ½ φλ τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • Κανέλα για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι  την παουντερ,και την ζάχαρη,  προσθέτετε το βιτάμ και ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο νερό ώστε να γίνει η ζύμη μάλλον σφικτή.
  2. Μέσα σε λεκάνη βάζετε την μυζήθρα περασμένη από το χοντρό του τρίφτη, προσθέτετε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν . Ρίχνετε στη συνέχεια το μέλι και τα αυγά χτυπημένα με το αλεύρι, ζυμωνετε καλά.
  3. Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι έτσι που να σκεπάζει και τα πλάγια του .
  4. Αδειάζετε μέσα στο ταψί το μείγμα επάνω στο φύλλο και βάζετε να ψηθεί σε μέτριο και προθερμασμένο  φούρνο επί 1 ώρα..
  5. Όταν βγει από το φούρνο πασπαλιζετε την επιφάνεια με κανέλα κόβετε σε κομμάτια και αφήνετε να κρυώνει πριν σερβίρετε..
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Την πίτα την έψησα στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.στην πρότελευταία θέση του φούρνου.
  • Το φύλλο απο τα πλάγια το γύρισα από πάνω στην γέμιση όπως φαίνεται στην φωτογραφία. 


                     *mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου