- 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
- ½ φλ. Βιτάμ
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ.μπέκιν πάουντερ
- Νερό όσο σηκώσει η ζύμη.
- 3 φλ,τσαγιού μυζήθρα ανάλατη
- 1+1/2 φλ.τσαγιού μέλι
- ½ φλ τσαγιού ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κ.σ. κανέλα
- 4 κ.σ. αλεύρι
- Κανέλα για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι την παουντερ,και την ζάχαρη, προσθέτετε το βιτάμ και ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο νερό ώστε να γίνει η ζύμη μάλλον σφικτή.
- Μέσα σε λεκάνη βάζετε την μυζήθρα περασμένη από το χοντρό του τρίφτη, προσθέτετε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν . Ρίχνετε στη συνέχεια το μέλι και τα αυγά χτυπημένα με το αλεύρι, ζυμωνετε καλά.
- Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι έτσι που να σκεπάζει και τα πλάγια του .
- Αδειάζετε μέσα στο ταψί το μείγμα επάνω στο φύλλο και βάζετε να ψηθεί σε μέτριο και προθερμασμένο φούρνο επί 1 ώρα..
- Όταν βγει από το φούρνο πασπαλιζετε την επιφάνεια με κανέλα κόβετε σε κομμάτια και αφήνετε να κρυώνει πριν σερβίρετε..
Λίγα μυστικά ακόμα
- Την πίτα την έψησα στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.στην πρότελευταία θέση του φούρνου.
- Το φύλλο απο τα πλάγια το γύρισα από πάνω στην γέμιση όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
*mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου