Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 2 άγουρα και αρωματικά αχλάδια
- 2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
- 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
- 2 κουταλιές Βιτάμ
- Λίγες σταγόνες χυμό από λεμόνι
- 1 κουταλιά Γκραν Μαρνιέ
- 1 κουταλιά μαστίχα Χίου
Ξεκινάμε!
- 1 Ξεφλούδισε τα αχλαδια αφήνοντας το κοτσάνι τους και αφαίρεσε την καρδιά και τους σπόρους. Στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάλε από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.
- 2 Βράσε σε μια κατσαρόλα τα αχλαδια με τη ζάχαρη, το κάρδαμο, ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού, ώσπου να μαλακώσουν.
- 3 Στη συνέχεια, βγάλε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλαδια σε ένα πιάτο και βράσε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
- 4 Όταν πήξει, πρόσθεσε σταδιακά το
Βιτάμ
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου