Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αχλάδια Γκραν Μαρνιέ...κάτι γλυκό στα γρήγορα, παρακαλώ!


Αχλάδια Γκραν Μαρνιέ

Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • 2 άγουρα και αρωματικά αχλάδια
  • 2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • Λίγες σταγόνες χυμό από λεμόνι
  • 1 κουταλιά Γκραν Μαρνιέ
  • 1 κουταλιά μαστίχα Χίου


Ξεκινάμε!
  • 1 Ξεφλούδισε τα αχλαδια αφήνοντας το κοτσάνι τους και αφαίρεσε την καρδιά και τους σπόρους. Στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάλε από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.
  • 2 Βράσε σε μια κατσαρόλα τα αχλαδια με τη ζάχαρη, το κάρδαμο, ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού, ώσπου να μαλακώσουν.
  • 3 Στη συνέχεια, βγάλε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλαδια σε ένα πιάτο και βράσε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
  • 4 Όταν πήξει, πρόσθεσε σταδιακά το Βιτάμ
    , τη μαστίχα και το Γκραν Μαρνιέ, ανακατεύοντας. Με αυτό το σιρόπι περίχυσε τα αχλαδια Γκραν Μαρνιέ και σέρβιρέ τα αμέσως.
Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου