Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Σουπιά πιλάφι...πολύ ωραίο φαγητό !





-1 σουπιά μεγάλη [αγόρασα καθαρισμένη κατεψυγμένη]
-1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
-2 ντομάτες πολτοποιημένες με το χέρι
-1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
-μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
-μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
-2 φύλλα δάφνη
-3-4 κόκους μπαχάρι
-αλάτι-πιπέρι
-λίγη ζάχαρη
-1 και 1\2 ποτήρι ζεστό νερό
-1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα 



       



 
-Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα  ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί 

προσθέτουμε και την σουπιά  κομμένη σε κομματάκια και 
σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί .
-Μετά απο 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε την ντομάτα,
τον πελτέ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη [λίγη1\2 κουταλάκι του γλυκού]
την δάφνη,το μπαχάρι ,και το νερό.
-Χαμηλώνω την θερμοκρασία  και τα μαγειρεύω για 1 ώρα, 
-Προσθέτω αν χρειαστεί νερό [πάντα ζεστό ]και βάζω και το ρύζι .
-Σε 10 λεπτά  περίπου είναι έτοιμο,δοκιμάστε το να δείτε.
-Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο μαιντανό στο πιάτο μας 




magiriki-sintages.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου