mageirikesdiadromes.gr
- Ατομικές μικρές αραβικές πιτούλες
- Σάλτσα πίτσας (βλ. ""Pizza Margherita")
- Τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, γραβιέρα, πεκορίνο, κασέρι)
- Ροδέλες πιπεριάς πράσινης και κόκκινης
Οδηγίες
- Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
- Ακουμπάμε επάνω τις αραβικές πιτούλες.
- Προσθέτουμε από 1 κουτ. σ. σάλτσα μόνο στο κέντρο απλώνοντάς την ελαφρώς και πάντα διατηρώντας γύρω-γύρω περιθώριο χωρίς σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και επάνω προσθέτουμε τις χρωματιστές ροδέλες πιπεριάς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 10-15 λεπτά.
- Τρώγονται ζεστά.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Με βάση την αραβική πίτα μικρή-ατομική ή μεγάλη μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε επικάλυψη σε υλικά.
- Μπορούμε να έχουμε φτιάξει τη σάλτσα από μια μέρα νωρίτερα ή από το πρωί, να τη βάλουμε σε δοχείο με καπάκι στο ψυγείο (διατηρείται για 3 ημέρες) και να φτιάχνουμε πιτσάκια όποτε χρειαστούμε, φρέσκα ακόμη και για μια απρόοπτη επίσκεψη για μεζεδάκι με μπύρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου