Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πιτσάκια με αραβική πίτα..... Νόστιμα και γρήγορα πιτσάκια για πάρτυ ή για μια φιλική συγκέντρωση που δεν θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο !



recipe image


mageirikesdiadromes.gr
  • Ατομικές μικρές αραβικές πιτούλες
  • Σάλτσα πίτσας (βλ. ""Pizza Margherita")
  • Τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, γραβιέρα, πεκορίνο, κασέρι)
  • Ροδέλες πιπεριάς πράσινης και κόκκινης
Οδηγίες

  • Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
  • Ακουμπάμε επάνω τις αραβικές πιτούλες.
  • Προσθέτουμε από 1 κουτ. σ. σάλτσα μόνο στο κέντρο απλώνοντάς την ελαφρώς και πάντα διατηρώντας γύρω-γύρω περιθώριο χωρίς σάλτσα.
  • Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και επάνω προσθέτουμε τις χρωματιστές ροδέλες πιπεριάς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Τρώγονται ζεστά.



Λίγα μυστικά ακόμα
  • Με βάση την αραβική πίτα μικρή-ατομική ή μεγάλη μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε επικάλυψη σε υλικά.
  • Μπορούμε να έχουμε φτιάξει τη σάλτσα από μια μέρα νωρίτερα ή από το πρωί, να τη βάλουμε σε δοχείο με καπάκι στο ψυγείο (διατηρείται για 3 ημέρες) και να φτιάχνουμε πιτσάκια όποτε χρειαστούμε, φρέσκα ακόμη και για μια απρόοπτη επίσκεψη για μεζεδάκι με μπύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου