Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η πιο νόστιμη ομελέτα με πιλάφι και μανιτάρια ... Η ιδανική ομελέτα για ένα γευστικό πρωινό ή ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα.





Υλικά
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μία γλυκιά κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 φλιτζ. μανιτάρια ψιλοκομμένα (250 γραμμ.)
1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 1/3 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
2/3 φλιτζ. ρύζι parboiled
1 φλιτζ. φύτρες φασολιών
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 αβγά
1/4 φλιτζ. νερό
4 κ.σ. βούτυρο



Εκτέλεση
Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σόταρε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, τα μανιτάρια, το τζίντζερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι για 6 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
 Πρόσθεσε το ζωμό και το ρύζι και ανακάτεψε. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και άφησέ το ρύζι να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε τις φύτρες φασολιών και τα μισά κρεμμυδάκια και ανακάτεψε.
 Εν τω μεταξύ, χτύπησε σε μπολ τα αβγά, το νερό και το υπόλοιπο αλατοπίπερο. Σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ., ζέστανε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε μέτρια προς υψηλής φωτιά. Ρίξε το 1/4 του μείγματος με τα αβγά και ψήσ’ το για 3 λεπτά, μέχρι να σταθεί. Γύρισέ το από την άλλη και ψήσ’ το για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να σταθεί τελείως. Επανάλαβε άλλες τρεις φορές.
 Βάλε με το κουτάλι το 1/4 του μείγματος στη μία πλευρά κάθε ομελέτας και τύλιξέ την. Γαρνίρισε με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (μία ομελέτα): 371 θερμίδες, 
17 γραμμ. πρωτεΐνες, 
18 γραμμ. λιπαρά (6 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 
35 γραμμ. υδατάνθρακες, 
3 γραμμ. φυτικές ίνες, 
384 mg χοληστερόλη, 
666 mg νάτριο. 

ΣΗΠ (%): 
9% ασβέστιο, 
19% σίδηρος, 
31% βιταμίνη Α, 
93% βιταμίνη C, 
38% φυλλικο οξύ.

http://www.shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου