Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας ρεβιθάλευρο
½ κρεμμύδι
¼ κουνουπίδι
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
-Μόλις το τρίψουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ.
-Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το κουνουπίδι.
-Αμέσως μετά κοσκινίζουμε το ρεβιθάλευρο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ.
-Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα,
ενώ ανακατεύουμε,αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
-Το αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά.
-Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
-Μόλις ζεσταθεί το λάδι παίρνουμε το μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού
και ρίχνουμε στο λάδι μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα.
-Το λάδι πρέπει να σκεπάζει τα μπαλάκια.
-Τα γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και περιμένουμε να πάρουν ξανθό χρώμα.
-Σε λιγα λεπτά είναι έτοιμα.
www.sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου