Σελίδες

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Παράδειγμα προς μίμηση από μαθήτριες ...




... αποτελεί η πράξη τριών μαθητριών του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας που παρέδωσαν στην Αστυνομία - χωρίς δεύτερη σκέψη - μια γυναικεία τσάντα που βρήκαν σε κεντρικό σημείο της Ολυμπίας. Η πράξη αυτή δείχνει το ήθος και την παιδεία που έχουν λάβει αυτά τα παιδιά από το σπίτι και το σχολείο τους, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και τους συμμαθητές τους.

                                          Παράδειγμα προς μίμηση σε δύσκολους καιρούς

Οι δίδυμες Βασιλική και Κατερίνα Ζαρόκωστα και η φίλη τους Αθηνά Καπατσώλου βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της Ολυμπίας, κοντά στον Σταθμό του ΟΣΕ, όταν βρήκαν μια γυναικεία τσάντα. Τα κορίτσια, μαθήτριες της Β΄ και της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα, αμέσως έσπευσαν να βρουν την κάτοχο της τσάντας, σκεπτόμενες ότι μπορεί να περιέχει χρήματα και χρήσιμα αντικείμενα. Αρχικά ρώτησαν τον οδηγό τουριστικού λεωφορείου που βρισκόταν στο σημείο, αν κάποια  από τις επιβάτιδες του είχε δηλώσει απώλεια τσάντας, κι όταν η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική αποφάσισαν ότι πρέπει να καλέσουν την Αστυνομία.
Νόμιζαν ότι τους κάνουν πλάκα
Τα κορίτσια κάλεσαν το «100» από καρτοτηλέφωνο της περιοχής αλλά ο αστυνομικός έκλεισε το τηλέφωνο θεωρώντας ότι επρόκειτο για φάρσα. Αφού η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, άνοιξαν την τσάντα μήπως βρουν κάποιο έγγραφο ή ταυτότητα που θα τους οδηγούσε στην κάτοχο, αλλά και πάλι στάθηκαν άτυχες. Η τσάντα περιείχε λίγα χρήματα, προσωπικά αντικείμενα κι ένα καρτοτηλέφωνο, από το οποίο τελικά κάλεσαν το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας και λίγα λεπτά αργότερα παρέδωσαν την τσάντα σε δυο αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί, μέσω των τελευταίων κλήσεων του κινητού τηλεφώνου, βρήκαν και παρέδωσαν την τσάντα στην κάτοχο, η οικογένειά της οποίας ευχαρίστησε τα κορίτσια για την καλή του πράξη.
«Κάναμε αυτό που έπρεπε»
Η Αθηνά, η Βασιλική και η Κατερίνα, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» για την πράξη τους αυτή, σημείωσαν ότι έκαναν αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε άνθρωπος, κάθε σωστός πολίτης, ανεξάρτητα από το αν η τσάντα περιείχε χρήματα ή όχι. Σίγουρα - είπαν - περιείχε χρήσιμα προσωπικά αντικείμενα της κατόχου.
Η πράξη αυτή, δίνει ένα σημαντικό?μάθημα σε μικρούς και μεγάλους και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, γιατί δεν αποτελεί απλά μια αξιέπαινη πράξη αλλά μια πράξη που δείχνει τις αξίες, το ήθος και την παιδεία των τριών κοριτσιών.


 πηγή : http://patrisnews.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου