Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τηγανόπιτες με χόρτα ... πανεύκολα και πεντανόστιμα πιτάκια σαν ορεκτικό!


recipe image
         
  • 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.σ. λάδι
  • ¾ κούπας ζεστό νερό (περίπου)
  • Γέμιση
  • Με φρέσκα μυρωδικά χόρτα ψιλ/να: κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη…..


Οδηγίες


                              
-Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά, να έχω μια απαλή ζύμη. 
-Το νερό το ελέγχουμε και σιγά σιγά. Δεν αφήνουμε να ξεκουραστεί. 
  Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μέρη.
-Παίρνω το καθένα κομμάτι και το ανοίγω πιτάκι, χωρίς να το αλευρώσω, 
 το πολύ να αλευρώνω ελαφρά τον πλάστη μου. 
-Βάζω μια μικρή ποσότητα χόρτων και το κάνω αρχικά ρολό και στη συνέχεια ένα σαλιγκάρι. 
-Πατώ με την παλάμη μου να πλατύνει και ξανανοίγω κανονικά σε φύλλο λεπτό 
  περίπου 17 εκατοστά. 
-Αφήνω το πιτάκι στην άκρη και ετοιμάζω τα υπόλοιπα.
-Παίρνω ένα τηγάνι στη διάμετρο περίπου της πίτας μου , 
  βάζω λίγο λάδι και τηγανίζω ελαφρά. 
-Παίρνω την πίτα από το τηγάνι, προσθέτω πάλι λίγο λάδι και τη ξαναβάζω αλλά 
  από την άλλη πλευρά και αφήνω να ψηθεί και να ροδίσει. 
-Τη βγάζω και τη στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας.

*Λίγα μυστικά ακόμα:

-Μπορούμε να το γεμίσουμε και με τυρί θρυμματισμένο, 
 ή με σκόνη σκόρδου ή με κρεμμύδι σοταρισμένο και στραγγισμένο.
-Μπορούν να ψηθούν και στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.


mageirikesdiadromes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου