- 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό κ.γλ. αλάτι
- 4 κ.σ. λάδι
- ¾ κούπας ζεστό νερό (περίπου)
- Γέμιση
- Με φρέσκα μυρωδικά χόρτα ψιλ/να: κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη…..
Οδηγίες
-Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά, να έχω μια απαλή ζύμη.
-Το νερό το ελέγχουμε και σιγά σιγά. Δεν αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μέρη.
-Παίρνω το καθένα κομμάτι και το ανοίγω πιτάκι, χωρίς να το αλευρώσω,
το πολύ να αλευρώνω ελαφρά τον πλάστη μου.
-Βάζω μια μικρή ποσότητα χόρτων και το κάνω αρχικά ρολό και στη συνέχεια ένα σαλιγκάρι.
-Πατώ με την παλάμη μου να πλατύνει και ξανανοίγω κανονικά σε φύλλο λεπτό
περίπου 17 εκατοστά.
-Αφήνω το πιτάκι στην άκρη και ετοιμάζω τα υπόλοιπα.
-Παίρνω ένα τηγάνι στη διάμετρο περίπου της πίτας μου ,
βάζω λίγο λάδι και τηγανίζω ελαφρά.
-Παίρνω την πίτα από το τηγάνι, προσθέτω πάλι λίγο λάδι και τη ξαναβάζω αλλά
από την άλλη πλευρά και αφήνω να ψηθεί και να ροδίσει.
-Τη βγάζω και τη στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας.
*Λίγα μυστικά ακόμα:
-Μπορούμε να το γεμίσουμε και με τυρί θρυμματισμένο,
ή με σκόνη σκόρδου ή με κρεμμύδι σοταρισμένο και στραγγισμένο.
-Μπορούν να ψηθούν και στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.
mageirikesdiadromes
ή με σκόνη σκόρδου ή με κρεμμύδι σοταρισμένο και στραγγισμένο.
-Μπορούν να ψηθούν και στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.
mageirikesdiadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου