Σελίδες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ανάποδα κεκάκια μανταρινιού .... νόστιμα, ζουμερά μίνι κεκάκια με μανταρίνι!


recipe image



  •   225 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
  •     225 γρ. άχνη,
  •     225 γρ. αλεύρι,
  •     2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
  •     3-4 αυγά,
  •     ξύσμα 2 μανταρινιών ή ενός πορτοκαλιού,
  •     1/2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη για κάθε 1 φορμάκι,
  •     15 φέτες μανταρίνι (7 μανταρίνια.
Σιρόπι:
  •     1/2 φλ. χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι,
  •     1/2 φλ. ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη καλά, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, το ξύσμα, ρίχνοπυμε και το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, χτυπάμε καλά να ενωθούν.
  2. Βουτυρώνουμε καλά κάθε θήκη του ταψιού μας, πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι καστανή ζάχαρη.    Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση,βάζουμε σε κάθε θήκη.
  3. Παίρνουμε μείγμα κέικ με ένα κουτάλι παγωτού και βάζουμε πάνω από τα μανταρίνια να σκεπαστούν καλά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά να ροδίσουν.
  5. Βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό σε κατσαρολάκι να βράσουν, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Βγάζουμε τα κέικ μας, αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
  7. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω από τις φέτες φρούτων, αφήνουμε να απορροφήσουν.
                                      
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έβαλα στα μισά φέτες πορτοκάλι και στα υπόλοιπα μανταρίνια, επίσης τα έφτιαξα με φαρίνα.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαντιγί αλλά και σκέτα είναι πολύ νόστιμα!
Η συνταγή εδώ



                                         mageirikesdiadromes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου