Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Λαχανάκια Βρυξελλών: H «ανυπέρβλητη» διατροφική τους αξία


Λαχανάκια Βρυξελλών H  ανυπέρβλητη  διατροφική τους αξία

Tα λαχανάκια Βρυξελλών είναι φυτά της οικογένειας των σταυρανθών. 
Καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην αρχαία Ρώμη, 
αν και οι πρώτες αναφορές υπάρχουν ήδη από τον 16ο αιώνα. 
Κατόπιν, μεταφέρθηκαν στο Βέλγιο και καλλιεργήθηκαν στις Βρυξέλλες, 
από όπου πήραν και το όνομά τους. 
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, διαδόθηκαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. 
Σήμερα πλέον καλλιεργούνται σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στις Η.Π.Α.
Τα φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών διατηρούνται για 3-4 ημέρες στο ψυγείο. 
Καταψύχονται αφού προηγουμένως ζεματιστούν για 3-5 λεπτά, 
οπότε μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 1 χρόνο. 
Μπορείτε να τα καταναλώσετε είτε ψητά στον φούρνο, 
είτε μαγειρεμένα σε σούπες ή ακόμα ωμά σε σαλάτες.
Η διατροφική τους αξία είναι ιδιαίτερα υψηλή και παρότι μικροσκοπικά, 
είναι ιδιαίτερα «θαυματουργά» για την ανθρώπινη υγεία. 
Συμπεριλάβετέ τα στη διατροφή σας και θα βελτιώσετε σημαντικά 
τη φυσική άμυνα του οργανισμού σας…

Μια κούπα με λαχανάκια Βρυξελλών, περιέχει 4 γρμ. διαιτητικών ινών, 
οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία της πέψης, 
στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, στη μείωση των επίπεδων σακχάρου 
στο αίμα και στον μετριασμό της υπερκατανάλωσης τροφής.
Το χαρακτηριστικό ένζυμο σουλφοτρανσφεράση που περιέχουν τα λαχανάκια, 
προστατεύει το βλεννογόνο του στομαχιού από την ανάπτυξη 
του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό 
για την εμφάνιση καρκίνου στο στομάχι.

                                                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου