Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Θαλασσινά Τips για να διαλέξεις τα πιο φρέσκα ....


n

Η φρέσκια γαρίδα πρέπει να γυαλίζει και το κεφάλι να μην έχει μαυρίσει.
● Δεν αγοράζουμε όστρακα ανοιχτά, όσα δεν ανοίγουν στο βράσιμο τα πετάμε. Κρατιούνται στο ψυγείο μια μέρα.
● Το ωμό χταπόδι πρέπει να είναι
σκληρό.
● Η σουπιά και το καλαμάρι πρέπει να έχουν πολύ μελάνι. Το καλαμάρι να έχει γαλακτερό χρώμα.
● Καλαμάρια, σουπιές, χταπόδια διατηρούνται στην κατάψυξη. Η κατάψυξη σιτεύει το χταπόδι, γι’ αυτό και το κατεψυγμένο είναι πιο μαλακό.
● Για να είστε σίγουροι πως το χταπόδι είναι σίγουρα φρέσκο, ελέγξτε το χρώμα: πρέπει να είναι άσπρο. Το καλό χταπόδι είναι σφιχτό και οι άκρες του κατσαρωμένες.


athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου