Γιαπωνεζικη σως teriyaki...Είναι ιδανικό για μαρινάρισμα κρέατος κοτόπουλο ή χοιρινό ή φιλέτο σολομού.
Υλικά
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπονέζικο ποτό που γίνεται από το ρύζι)
1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
1/2 φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζετε
όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε
να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το
απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι
σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου