Σελίδες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Γιαπωνεζικη σως teriyaki...Είναι ιδανικό για μαρινάρισμα κρέατος κοτόπουλο ή χοιρινό ή φιλέτο σολομού.


Γιαπωνεζικη σως teriyaki

Υλικά

Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπονέζικο ποτό που γίνεται από το ρύζι)
1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
1/2  φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη
1/4  φλιτζανιού καστανή ζάχαρη


 

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου