Υλικά για τις πατάτες
- 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και σε φέτες, Ότι μυρωδικά αγαπάμε
Υλικά για τη μπεσαμέλ
- 100 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια Βούτυρο
- 500 γραμμάρια Γάλα
- 200 γραμμάρια τυριά που λυώνουν
Υλικά για το σουφλέ
- 6 Κρόκοι
- 9 Ασπράδια
Βάζουμε τις πατάτες στο αντικολλητικό τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τα τυριά κα τους κρόκους καθώς και τα μυρωδικά. Σε αυτό το σημείο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγγα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγγα σιγά – σιγά στην μπεσαμέλ. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει ή αλευρώσει και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
oisyntagesmoy.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου