Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει 10% κούρεμα των οφειλών για τη μεταφορά μαθητών


metaforamathiton


Ρυθμίζεται με τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή το ποσοστό της μείωσης που θα υποστούν οι μεταφορείς για το σχολικό έτος 2011 -2012.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική ρύθμιση «οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012 καταβάλλονται μειωμένες, κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% σε σχέση με το κόστος για όμοιο μεταφορικό έργο που παρασχέθηκε κατά το σχολικό έτος 2010-2011, όπως αυτό αποτυπώνεται στις σχετικές συμβάσεις».

- Πρόκειται για τη τροπολογία 286 η οποία έχει συμπεριληφθεί στο  ψηφισθέν νομοσχέδιο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας με τη  διάταξη αυτή εξασφαλίζεται σημαντική εξοικονόμηση από το έργο της μεταφοράς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012 με τρόπο ομοιόμορφο προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας.
Στις περιπτώσεις που έχει υπάρξει μεγαλύτερη μείωση του σχετικού κόστους, ο νομοθέτης προβλέπει ότι η απομείωση αναπροσαρμόζεται αναλόγως.
Ωστόσο «…αν οι καταβληθείσες δαπάνες υπερβαίνουν το κόστος, το υπερβάλλον ποσό συμψηφίζεται με οφειλόμενες καταβολές προς τους ίδιους δικαιούχους».  Τα ποσά σύμφωνα με τη τροπολογία θα εκκαθαριστούν σε βάρος των πιστώσεων του Προϋπολογισμού τρέχοντος έτους των οικείων περιφερειών.

Αναλυτικά η τροπολογία.

πηγή : http://www.localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου