Σελίδες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πρυτάνεις: Μην διώξετε τους «αιώνιους» φοιτητές, είναι το 1/3 των σπουδαστών


Καθηγητές καταδικάζουν τη βία στα πανεπιστήμια

Κατά της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» τάσσονται οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, οι οποίοι στην 72η τακτική Σύνοδο τους ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η αυτόματη διαγραφή που προβλέπεται καθώς όπως αναφέρουν θα πρέπει τότε να διαγραφεί ο ένας στους τρεις φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας.
Η Σύνοδος, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», επανέλαβε την διαφωνία της στην αυτοδίκαιη διαγραφή με την αιτιολογία πως παραβιάζονται τα νομικά δικαιώματα των φοιτητών και δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα καθώς οι φοιτητές οι οποίοι έχουν υπερβεί κατά πολύ τα έτη φοίτησης τους, αποτελούν το 1/3 του συνόλου των σπουδαστών και τάχθηκε υπέρ «των άμεσων μεταβατικών ρυθμίσεων».
Οι πρυτάνεις,διαπίστωσαν επίσης «την αδυναμία ακόμη και της στοιχειώδους λειτουργίας και απορρύθμιση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου» λόγω της υποχρηματοδότησης κάνοντας λόγο παράλληλα για σύγκρουσή των αρμοδιοτήτων των Πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου, αλλά και με τα νεοεκλεγέντα Συμβουλίων των Ιδρυμάτων και ζητούν να τροποποιηθεί άμεσα ο νόμος.
Υπενθυμίζεται, ότι όπως προβλέπει ο νόμος-πλαίσιο από το 2014 χάνουν αυτοδικαίως τη φοιτητική τους ιδιότητα όσοι στο τέλος του 2012 συμπλήρωσαν φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του διπλάσιου αριθμού εξαμήνων απ' όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, προσαυξανόμενης κατά δύο εξάμηνα. Αυτό σημαίνει ότι διαγράφονται όσοι πέρυσι συμπλήρωσαν 9 η περισσότερα έτη για 4ετείς σπουδές, δηλαδή έχουν εισαχθεί το 2003-2004 ή και νωρίτερα.


http://gr.news.yahoo.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου