Σελίδες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

22η Διεθνής Έκθεση Συλλεκτικών Ειδών στη Θεσσαλονίκη



22η Διεθνής Έκθεση Συλλεκτικών Ειδών στη Θεσσαλονίκη


Ότι το συλλεκτικό χόμπι αποτελεί ένα καλό αντίδοτο στην κρίση, τόσο για την ψυχή μας, 
όσο και για το πορτοφόλι μας, στοχεύει να αποδείξει...
η 22η θεσμοθετημένη συνάντηση στην Ελλάδα μεταξύ Ελλήνων εμπόρων και συλλεκτών.
Η φετινή 22η Διεθνής Έκθεση Συλλεκτικών Ειδών 
«Card Collect & Syllectica 2013», 
θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου, 
στους γνώριμους χώρους του ξενοδοχείου 
«Mediterranean Palace» της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το λιμάνι.

Η έκθεση θα λειτουργεί από :
τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ 
*και τις δύο μέρες, 
*με ελεύθερη είσοδο.
Για όσους συλλέγουν συστηματικά –ή λιγότερο συστηματικά- τηλεκάρτες ή προπληρωμένες κάρτες, νομίσματα ή χαρτονομίσματα και ευρωνομίσματα, γραμματόσημα ή παλιές καρτποστάλ, Ολυμπιακές ή άλλες καρφίτσες πέτου (lapel pins), στρατιωτικά παράσημα ή μετάλλια, ομόλογα ή μετοχές ή κάποιο άλλο συναφές συλλεκτικό είδος, στους φιλόξενους χώρους της έκθεσης αναμένεται να συναντήσουν μερικές… χιλιάδες συλλεκτικές αφορμές, όσα είναι δηλαδή και τα προς συλλογή πολύχρωμα αντικείμενα που θα απλωθούν στα περίπτερα της έκθεσης.

Οι φίλοι συλλέκτες, αλλά και οι υποψήφιοι συλλέκτες, θα συναντήσουν και φέτος δεκάδες εμπορικούς οίκους διάθεσης συλλεκτικών ειδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρο, Βουλγαρία, Γερμανία και Πολωνία).

Θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τυχόν κενά στις συλλογές τους, να πάρουν αφορμές για να αρχίσουν ίσως κάποια νέα θεματική συλλογή, να ρωτήσουν τυχόν απορίες στους Έλληνες και ξένους ειδικούς των συλλογών και βέβαια να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομοϊδεάτες τους. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να διαθέτουν μια συλλογή ή κάποια μεμονωμένα αντικείμενα (χρυσά ή ασημένια νομίσματα, μετάλλια, παράσημα κ.ά.) που επιθυμούν να πουλήσουν.

Γι’ αυτούς ο χώρος της έκθεσης αποτελεί μια λειτουργική και πρακτική λύση, ώστε να αποτιμήσουν άμεσα την προς πώληση συλλογή ή τα μεμονωμένα αντικείμενα τους, αφού στην έκθεση θα βρίσκονται οι σημαντικότεροι εμπορικοί οίκοι της χώρας, οι οποίοι δωρεάν και έγκυρα θα προβαίνουν στις σχετικές αποτιμήσεις, επιτρέποντας στον ενδιαφερόμενο να σχηματίσει μια σφαιρική άποψη για την αξία της συλλογής ή των αντικειμένων του.

Και φέτος θα συνεχιστεί η παράδοση της έκδοσης επιλεγμένων, κομψών συλλεκτικών αναμνηστικών ειδών για την έκθεση:

Α) Μιας αναμνηστικής τηλεκάρτας 0 μονάδων με τσιπ (σε 300 αντίτυπα), που απεικονίζει μια νοσταλγική εικόνα της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Β) Αναμνηστικού προσωπικού γραμματόσημου της έκθεσης σε φάκελο και σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, με θέμα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Ένα άλλο δυνατό σημείο της φετινής έκθεσης, αναμένεται να προσφέρει σε πολλούς επισκέπτες λεφτά! Γερμανικός οίκος εμπορίας συλλεκτικών ειδών θα βρίσκεται και φέτος στην έκθεση και θα ανταλλάσει πολλά από τα παλιά μας ευρωπαϊκά εθνικά χαρτονομίσματα, χωρών που ανήκουν σήμερα στη ζώνη του ευρώ. Ας ψάξουν λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι σε συρτάρια, ντουλάπια και φακέλους για τα άχρηστα παλιά εθνικά χαρτονομίσματα χωρών της Ε.Ε. και ας τα φέρουν στην έκθεση, μετατρέποντας τα σε ευρώ.

Φέτος θα γίνονται δεκτά παλιά εθνικά χαρτονομίσματα από τις παρακάτω χώρες: 
Γερμανία, Αυστρία, Εσθονία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ιρλανδία, Μάλτα, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Ολλανδία. 
Ο ίδιος γερμανικός οίκος θα αγοράζει εκτός από ασημένια σερβίτσια και επάργυρα (μαχαιροπίρουνα, κουτάλια κλπ. χαραγμένα με 80, 90, 100 και 120).
Τέλος όσοι έρθουν στην έκθεση με τα ανήλικα παιδιά ή εγγόνια τους, ας γνωρίζουν ότι στην είσοδο θα χαριστεί και φέτος από τους διοργανωτές κάποιο συλλεκτικό αντικείμενο.

Άλλωστε η δωρεάν αυτή έκθεση, αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για μια οικογενειακή χαλαρή Σαββατοκυριακάτικη βόλτα, και μια πρώτη μύηση -για τα παιδιά- στον κόσμο των συλλογών. Ένα κόσμο που ψυχαγωγεί, διεγείρει τις αισθήσεις και ταυτόχρονα προσφέρει πολλά μαθησιακά ερεθίσματα στα παιδιά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου