Σελίδες

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Άνεργη μητέρα δε θα πληρώνει δόσεις για 3 χρόνια - Απόφαση "σταθμός" για χιλιάδες δανειολήπτες




Το Ειρηνοδικείο Αθηνών αποφάσισε πως η άνεργη δανειολήπτρια, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού δεν είναι σε θέση να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού της δανείου για 3 χρόνια.
Τι λέει στο Newsit η δικηγόρος που πέτυχε την απόφαση - σταθμό για χιλιάδες δανειολήπτες.
Η απόφαση με τον αριθμό 183/Φ 1737/2013 του Ειρηνοδικείου Αθηνών έδωσε ανάσα σε μια άνεργη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού 7 ετών με άνεργο σύζυγο, η οποία είχε πάρει στεγαστικό δάνειο  και αδυνατούσε να καταβάλλει τις δόσεις για το σπιτι της στον Άγιο Δημήτριο για το οποίο χρωστά στην τράπεζα 81.661,478 ευρώ.

Οπως δήλωσε στο Newsit η δικηγόρος που πέτυχε την απόφαση - σταθμό, Άννα Κορσιάνου "στη συγκεκριμένη απόφαση έχουμε να κάνουμε με μια γυναίκα 40 χρονών, η οποία έμεινε άνεργη και αυτή και ο σύζυγός της, τελείωσε το επίδομα ανεργίας της και έχουν ένα παιδί που πηγαίνει στο δημοτικό. Πως ζουν θα αναρωτηθεί κανείς; Όπως πολλοί συμπολίτες μας που ζητούν βοήθεια από συγγενικά πρόσωπα, με το να βρίσκουν κάποια μεροκάματα να κάνουν, με το να προμηθεύονται τρόφιμα απο το κοινωνικό παντοπωλείο.

Το δικαστήριο λοιπόν αποφάσισε οτι για 3 χρόνια η συγκεκριμένη δανειολήπτρια δε θα καταβάλλει καθόλου δόσεις για το σπίτι της. Μετά την τριετία το δικαστήριο όρισε να δίνει κάθε μήνα 390 ευρω για τη διάσωση της κατοικίας της.

Να σημειώσουμε οτι έχουν βγει και άλλες τετοιες αποφάσεις
από πολλά Ειρηνοδικεία της χώρας εάν ο δανειολήπτης έχει τις προϋποθέσεις.
Ωστόσο αυτή η απόφαση είναι σημαντική γιατι για 3 χρόνια η γυναίκα δε θα πληρώνει τίποτα. Οταν πήγε να ζητήσει συμβιβασμό από την τράπεζα της είπαν
να βάλει προσημείωση το σπίτι της.
Με αυτή την απόφαση είναι προστατευμένο το σπίτι της".


http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου