Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σφολιατάκια με φρούτα και μερέντα... γρήγορο γλυκάκι της στιγμής για μικρούς και μεγάλους!



             recipe image
  • 2 φύλλα σφολιάτας,
  •     φράουλες, μπανάνες, ακτινίδια, αχλάδια ή όποιο φρούτο προτιμάτε,
  •     μερέντα,
  •     κόπτες μπισκότων,
  •     ξυλάκια παγωτού.
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα σφολιάτας και κόβουμε διάφορα σχήματα ζύμης, κάθε σχέδιο που θα κόψετε θα είναι διπλό!
  2. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια-φέτες και βάζουμε από ένα στο κέντρο της ζύμης.
  3. Απάνω βάζουμε από 1 κ.γλ. μερέντα, στερεώνουμε το ξυλάκι στη ζύμη μας και κλείνουμε απάνω με το δεύτερο ίδιο σχεδιάκι ζύμης.
  4. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας καλά γύρω γύρω να κλείσουμε την γέμιση και τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
  5. Αλείφουμε με γάλα ή λάδι και ψήνουμε στους 180ο για 15 έως 20 λεπτά να ροδίσουν.
                                        
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να φτιάξετε τα σφολιατάκια με σχέδια χρησιμοποιείστε τα κουπ πατ μπισκότων, 
εγώ έφτιαξα κοτοπουλάκια, τους έβαλα από μια σταγόνα σοκολάτας για μάτια και καρδούλες.
Για τα πιτσιρίκια είναι ομορφότερα να τα προσφέρετε με ξυλάκι παγωτού σαν γλυφιτζούρια.
Φρούτα μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν και κυρίως στα παιδιά σας, με την μερέντα ταιριάζουν σχεδόν όλα.


 mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου