- Τυράκια Babybel mini
- Mαγιονέζα
- Μουστάρδα
- Πίκλα αγγουράκι ψιλ/νο (προαιρ.)
- Κέτσαπ
- Ψωμί του τοστ
- Αγγούρι με το φλούδι
- Κρεμμυδάκι φρέσκο σε λεπτές λωρίδες
- Πιπέρι κόκους ή κάπαρη για τα μάτια
- Μικρά μοτσαρελάκια
- Ντοματάκια Σαντορίνης
Οδηγίες
- Κόβουμε το τυράκι σε 2 ημισφαίρια. Στο κάθε ημισφαίριο του τυριού κάνουμε μια χαρακιά , όχι μέχρι το τέλος. Προσθέτουμε 2 κόκκους πιπεριού για μάτια.
- Με κουπ πατ κόβουμε το ψωμί σε ροδέλες όσο είναι η διάμετρος του τυριού.
- Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με λίγη μουστάρδα.
- Τοποθετούμε μισό κουταλάκι μείγμα μαγιονέζας πάνω στο ψωμί.
- Βάζουμε πάνω το τυρί. Προσθέτουμε για κεραίες λίγο κρεμμυδάκι. Τέλος κάνουμε βούλες με την κέτσαπ.
- Πλένουμε καλά τρυφερό αγγουράκι.
- Κόβουμε με το φλούδι ροδέλες 2 εκατ περίπου και αφαιρούμε από τη μια πλευρά του αγγουριού ένα μικρό κομμάτι γέμισης. Στο σημείο εκείνο βάζουμε μείγμα μαγιονέζας.
- Πάνω στο αγγούρι τοποθετούμε το τυράκι και κάνουμε ότι και πριν στις πασχαλίτσες με το ψωμί.
- Κόβουμε ένα ντοματίνι στη μέση. Καθώς και ένα μοτσαρελάκι στη μέση.
- Παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και περνάμε το μισό ντοματίνι, βάζουμε τη μοτσαρέλα ή στην ανάγκη ένα μικρό κύβο φέτας, ένα φύλλο βασιλικού και κλείνουμε με το άλλο μισό ντοματίνο.
- Αν θέλουμε μπορούμε να μαρινάρουμε τα μικρά αυτά σουβλάκια σε ένα μείγμα πέστο με μπαλσάμικο ή σκέτο μπαλσάμικο με αλάτι και πιπέρι.
πηγή:http://mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου