Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κουνουπίδι με κάρι και σταφίδες.... αντικαθιστά κύριο πιάτο και σαλάτα µαζί


Κουνουπίδι με κάρι και σταφίδες
Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης, 
εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου

Το κουνουπίδι αποκτά εξωτική διάσταση χάρη 
στο κάρι και στο γάλα καρύδας. 
Συνοδευµένο µε ρύζι αντικαθιστά κύριο πιάτο 
και σαλάτα µαζί.


Υλικά  (για 4 άτοµα)
Για τον ζωµό κάρι
  •  40 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 325 γρ. κρεµµύδι, σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σκόρδο, σε ολόκληρες σκελίδες
  • 25 γρ. λέµον γκρας, χονδροκοµµένο
  • 5 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 170 γρ. ντοµάτα, χονδροκοµµένη
  • 1,3 λίτρα ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου
  • 160 ml γάλα καρύδας
Για το κουνουπίδι
  •  40 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. κουνουπίδι, σε λεπτά µπουκετάκια
  • 60 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε λεπτά µπαστουνάκια
  • 40 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο
  • 40 γρ. ξανθές σταφίδες
  • λίγα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισµα
  • αλάτι
Εκτέλεση:

Ζωµός κάρι:  

- Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο 
  και ιδρώνουµε το κρεµµύδι µέχρι να µαλακώσει. 
- Προσθέτουµε το σκόρδο, το λέµον γκρας και το κάρι και συνεχίζουµε 
  το σοτάρισµα για 4 λεπτά. 
- Ρίχνουµε την ντοµάτα και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά. 
- Τελειώνουµε µε τον ζωµό και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουµε 
  για άλλα 45 λεπτά.
 - Δοκιµάζουµε και σουρώνουµε µε τη σήτα. 

Κουνουπίδι:  

- Σε τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο 
  το κουνουπίδι µέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώµα και αλατίζουµε. 
- Αφαιρούµε το κουνουπίδι από το σκεύος, 
  βάζουµε το κρεµµύδι και την πιπεριά και µαγειρεύουµε για περίπου 2 λεπτά. 
- Προσθέτουµε τον ζωµό κάρι, τις σταφίδες και το κουνουπίδι και σιγοβράζουµε 
  µέχρι να δέσει η σάλτσα και να µαλακώσει το κουνουπίδι στον βαθµό της αρεσκείας µας. 
- Τέλος, αλατίζουµε, προσθέτουµε τον βασιλικό και σερβίρουµε, 
  κατά προτίµηση µε ρύζι µπασµάτι.


Tip
Μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο ή γαρίδες στο φαγητό


 www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου