Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης,
εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου
Το κουνουπίδι αποκτά εξωτική διάσταση χάρη
στο κάρι και στο γάλα καρύδας.
Συνοδευµένο µε ρύζι αντικαθιστά κύριο πιάτο
και σαλάτα µαζί.
Υλικά (για 4 άτοµα)
Για τον ζωµό κάρι
- 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 325 γρ. κρεµµύδι, σε λεπτές φέτες
- 25 γρ. σκόρδο, σε ολόκληρες σκελίδες
- 25 γρ. λέµον γκρας, χονδροκοµµένο
- 5 γρ. κάρι, σε σκόνη
- 170 γρ. ντοµάτα, χονδροκοµµένη
- 1,3 λίτρα ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου
- 160 ml γάλα καρύδας
- 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 800 γρ. κουνουπίδι, σε λεπτά µπουκετάκια
- 60 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε λεπτά µπαστουνάκια
- 40 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο
- 40 γρ. ξανθές σταφίδες
- λίγα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισµα
- αλάτι
Ζωµός κάρι:
- Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο
και ιδρώνουµε το κρεµµύδι µέχρι να µαλακώσει.
- Προσθέτουµε το σκόρδο, το λέµον γκρας και το κάρι και συνεχίζουµε
το σοτάρισµα για 4 λεπτά.
- Ρίχνουµε την ντοµάτα και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά.
- Τελειώνουµε µε τον ζωµό και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουµε
για άλλα 45 λεπτά.
- Δοκιµάζουµε και σουρώνουµε µε τη σήτα.
Κουνουπίδι:
- Σε τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο
το κουνουπίδι µέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώµα και αλατίζουµε.
- Αφαιρούµε το κουνουπίδι από το σκεύος,
βάζουµε το κρεµµύδι και την πιπεριά και µαγειρεύουµε για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουµε τον ζωµό κάρι, τις σταφίδες και το κουνουπίδι και σιγοβράζουµε
µέχρι να δέσει η σάλτσα και να µαλακώσει το κουνουπίδι στον βαθµό της αρεσκείας µας.
- Τέλος, αλατίζουµε, προσθέτουµε τον βασιλικό και σερβίρουµε,
κατά προτίµηση µε ρύζι µπασµάτι.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο ή γαρίδες στο φαγητό
www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου