Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μωσαϊκό γεύσης: Χαψοτήγανο Συνταγή από την πολυσυλλεκτική κουζίνα της Θεσσαλονίκης



Μωσαϊκό γεύσης: Χαψοτήγανο



*Τα χαψία, ένα είδος γαύρου της Μαύρης Θάλασσας, 
ήταν για τους Πόντιους τα δηµοφιλέστερα ψάρια. 
Οσα δεν έτρωγαν φρέσκα τα πάστωναν. 
Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε µε γαύρο ή µε σαρδέλα.
tovima.gr


Υλικά
  •  ½ κιλό χαψία παστά
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι καλαµποκάλευρο
  • 1 κουταλιά µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισµα

Εκτελεση:

- Καθαρίζουµε και ξεπλένουµε τα χαψία να φύγει το αλάτι. 
- Σε βαθύ µπολ χτυπάµε τα αυγά, το αλεύρι, τον µαϊντανό, 
  το αλάτι και νερό όσο χρειάζεται για να φτιάξουµε έναν ρευστό χυλό. 
- Κατόπιν ρίχνουµε τα χαψία και ανακατεύουµε ελαφρά. 
- Σε τηγάνι καίµε λάδι και αδειάζουµε το µείγµα µε κουτάλα απλώνοντάς 
  το οµοιόµορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. 
- Ψήνουµε καλά και από τις δύο πλευρές, ρίχνουµε λίγο πιπέρι και το σερβίρουµε ζεστό. 




                                                                                    *Η συνταγή είναι από το βιβλίο 
                                                                                    «Εδεσµατολόγιον Πόντου» 
                                                                                    της Εφης Γρηγοριάδου (εκδ. Κοχλίας)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου