*Τα χαψία, ένα είδος γαύρου της Μαύρης Θάλασσας,
ήταν για τους Πόντιους τα δηµοφιλέστερα ψάρια.
Οσα δεν έτρωγαν φρέσκα τα πάστωναν.
Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε µε γαύρο ή µε σαρδέλα.
tovima.gr
Υλικά
- ½ κιλό χαψία παστά
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι καλαµποκάλευρο
- 1 κουταλιά µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- ½ φλιτζάνι νερό
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισµα
Εκτελεση:
- Καθαρίζουµε και ξεπλένουµε τα χαψία να φύγει το αλάτι.
- Σε βαθύ µπολ χτυπάµε τα αυγά, το αλεύρι, τον µαϊντανό,
το αλάτι και νερό όσο χρειάζεται για να φτιάξουµε έναν ρευστό χυλό.
- Κατόπιν ρίχνουµε τα χαψία και ανακατεύουµε ελαφρά.
- Σε τηγάνι καίµε λάδι και αδειάζουµε το µείγµα µε κουτάλα απλώνοντάς
το οµοιόµορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Ψήνουµε καλά και από τις δύο πλευρές, ρίχνουµε λίγο πιπέρι και το σερβίρουµε ζεστό.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο
«Εδεσµατολόγιον Πόντου»
της Εφης Γρηγοριάδου (εκδ. Κοχλίας)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου