Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γρήγορος Χαλβάς...αγαπημένη συνταγή κυρίως την εποχή της νηστείας.



recipe image
  • 1 κούπα λάδι μισό μισό με σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι , 1,5 χοντρό και μισό ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό της βρύσης
  • 1,5 κ.γλ. κανέλλα
  • ¼ κ.γλ.γαρύφαλλο
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αμύγδαλα φιλέ ή χοντροκομμένα ψημένα στους 180o για 5 λεπτά περίπου.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά συνεχώς να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε ακόμα 2 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια και ενώ είναι πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  3. Τέλος ρίχνουμε το νερό. Το ανακάτεμα συνεχίζεται μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το μείγμα μας να «ξεκολλά» από τα τοιχώματα, δηλ 4-5 λεπτά ακόμα.Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αν βάλουμε, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε το ζεστό χαλβά σε όμορφη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω κανέλλα και αμύγδαλα αν θέλουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε και σε ατομικές μερίδες σε φορμάκια του μάφιν.
                                    
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Άκης πρόσθεσε και ελάχιστο μοσχοκάρυδο μαζί με τα άλλα μπαχαρικά, 
καθώς και αμύγδαλα φιλέ, και του πάνε πολύ.


 http://mageirikesdiadromes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου