Σελίδες

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύρι



recipe image
  • 1½ κιλό αμπελοφάσουλα,
  • 8 πομοντόρια, κομμένα στη μέση, ξεσποριασμένα και κομμένα σε κυβάκια,
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες,
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 150 γρ. κρασοτύρι χοντροτριμμένο ή όποιο άλλο πικάντικο τυρί σας αρέσει,
  • 120 ml λάδι,
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι,
  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και χοντροσπασμένα,
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Οδηγίες

  1. Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά.
  2. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Τα σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε καλά από τα πολλά υγρά τους.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
  5. ----> http://mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου