Σελίδες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Το τέλειο σπετσοφάι...για ένα χορταστικό γεύμα με καλή παρέα.


Το τέλειο σπετσοφάι

Ένα από τα πλέον κλασικά κι αγαπημένα πατροπαράδοτα Eλληνικά φαγητά 
που μπορεί να πέφτει λίγο βαρύ στο στομάχι, 
αλλά η απόλαυση που σου δίνει δεν συγκρίνεται με τίποτα. 
Επίσης, ένα από τα πιο απλά και εύκολα φαγητά...

Υλικά
- 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα (4 με 5 περίπου)
- 2 κιλά πράσινες πιπεριέςδάφνη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φρέσκια τομάτα
- αλάτιπιπέριρίγανη

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια. 
Κάνουμε το ίδιο για τις πιπεριές και την τομάτα.
2. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. 
Αφού αναδειχθούν οι μυρωδιές του λουκάνικου προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό
 και το αφήνουμε στη φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πιει το νερό.
3. Σβήνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι κρασί, κλείνουμε τη φωτιά 
και απολαμβάνουμε τον καλύτερο μεζέ της παρέας που εκτιμά το βαρύ και καλό φαγητό.

από : http://gr.news.yahoo.com




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου