Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Πίτα ανοιξιάτικη....μια πίτα αρκετά ελαφριά γι αυτήν την εποχή . Κάποιοι μπορούν να τη γεμίσουν και με περισσότερα πράγματα και να αυξήσουν τις θερμίδες γιατί όχι;



recipe image
  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ φλ/νιού λάδι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • ½ φλ/νι παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1,5 – 2 φλ/νια χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
  • 1 βαζάκι πέστο έτοιμο ή το φτιάχνετε μόνοι σας
  • 2 μεγάλες ντομάτες κόκκινες και αρκετά σφικτές σε φέτες
  • 2 κομμάτια τυρί μοτσαρέλα μπουφάλα σε φέτες (σε σακουλάκια με το υγρό τους) όχι το κίτρινο,
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • μαύρες ελιές σε φετάκια (προαιρ.)
Οδηγίες

  1. Φτιάχνω τη ζύμη, βάζοντας όλα τα υλικά σε λεκάνη και ρίχνω το χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
  2. Την αφήνω να ανέβει για καμιά ώρα και τη χωρίζω στα δύο.
  3. Ανοίγω 2 φύλλα, το κάτω λίγο μεγαλύτερο, για ταψάκι 30 - 32εκατ.
  4. Στρώνω το κάτω φύλλο στο ταψί, ρίχνω λίγο σιμιγδάλι και πάνω αλείφω το μισό μείγμα του πέστο.
  5. Τοποθετώ τις φέτες ντομάτας (αν οι ντομάτες είναι γινωμένες τις στύβω να φύγουν τα ζουμιά) σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, αλατοπιπερώνω, πάνω στις ντομάτες βάζω τα φύλλα της ρόκας, τις ελιές ,αν βάλετε, και τις φέτες μοτσαρέλα.
  6. Τέλος ρίχνω το υπόλοιπο πέστο και σκεπάζω τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο.
  7. Αλείφω με λίγο λάδι και ρίχνω σουσάμι.
  8. Ανοίγω στο κέντρο μια μικρή τρυπούλα και στο φούρνο στους 190 ο για μισή ώρα περίπου να ροδοκοκκινίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας έχει περισσέψει ζύμη, μπορείτε 
να φτιάξετε μκρά ψωμάκια στη φόρμα για μάφιν . 
Τα γεμίζετε με ελιές, λιαστή ντομάτα, σκόρδο ή και 
σκέτα ή και με όλα αυτά μαζί.


 mageirikesdiadromes.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου