Σελίδες

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Εναλλακτικές λύσεις για το ειδικό τέλος της ΔΕΗ


Εναλλακτικές λύσεις για το ειδικό τέλος της ΔΕΗ

Διαφορετικοί τρόποι και λύσεις για το χαράτσι στα ακίνητα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με μειώσεις συντελεστών 10 με 15%. Για να εκμηδενιστούν οι απώλειες εσόδων εξετάζονται ισοδύναμα μέτρα, όπως αύξηση των συντελεστών του φόρου ακίνητης περιουσίας άλλα και των φορολογικών επιβαρύνσεων για άλλες κατηγορίες ιδιοκτητών. Απομένει βεβαίως να πεισθεί και η τρόικα.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τι θα ισχύσει τελικά με το ειδικό τέλος ακίνητων , με την κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει την τρόικα ότι θα καλύψει το κενό που θα φέρουν οι επιδιωκόμενες μειώσεις όπως αναφέρει και η δημοσιογράφος Α. Μανουσέλη.
Και ενώ εκατοντάδες πολίτες συνωστίζονται στην ΔΕΗ για ρυθμίσεις λογαριασμών το εναλλακτικό σχέδιο του υπουργείου οικονομικών προβλέπει , τη μείωση του τέλους ακινήτων κατά 10% - 15% για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης 1.500 – 1.800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Προκειμένου , να καλυφτεί, επίσης, το κενό των 300- 350 εκατ. ευρώ στα έσοδα που υπολογίζεται ότι θα φέρουν οι μειώσεις. έως 15% στο ειδικό τέλος.

Η κυβέρνηση επίσης μελετά:

Αύξηση των συντελεστών του φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2013, αλλά και αύξηση του ειδικού τέλους που πληρώνουν τα έκτος σχεδίου ακίνητα , το οποίο θα υπολογίζεται , με τις κατώτατες αντικειμενικές τιμές της περιοχής.

Κάλυψη κενού από τις μειώσεις

* Αύξηση των συντελεστών ΦΑΠ για το 2013
* Αύξηση του ΕΕΤΗΔΕ για ακίνητα έκτος αντικειμενικού προσδιορισμού

Επιπλέον εξετάζεται το έκτακτο τέλος να επιβάλλεται πλέον και στα ακίνητα που νοικιάζει το Δημόσιο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.
Από τον ΦΑΠ τα προσδοκώμενα πάντως ετήσια έσοδα έχουν υπολογιστεί στα 500 εκατ. ευρώ και με την αναπροσαρμογή των συντελεστών εκτιμάται πως μπορεί να φθάσουν και τα 750 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου