Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό καλαμάρια
- 1½ ποτήρι λευκό κρασί
- 8 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 300 γρ. καθαρισμένες μικρές πατάτες
- 200 γρ. φακές
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη μεγάλη τομάτα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 Καθάρισε και κόψε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
- 2 Μετά βάλε τη μισή ποσότητα
ελαιόλαδο
- 3 Εν τω μεταξύ, σόταρε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, τα καλαμαράκια με τα πλοκάμια τους, τις πατάτες, την τομάτα, το μαϊντανό και τον άνηθο, και σβήσε με το κρασί. Σιγόβρασε το μείγμα για ½ ώρα και ετοιμάσου για την τελική φάση.
- 4 Βάλε τα καλαμαράκια με τις φακές σε πυρίμαχο σκεύος και μετά να ψηθούν για ½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 & 186 °C. Αυτό ήταν!----- http://cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου