Σελίδες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Καλαμαράκια με φακές



Καλαμαράκια με φακές

Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καλαμάρια
  • 1½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 8 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 300 γρ. καθαρισμένες μικρές πατάτες
  • 200 γρ. φακές
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη μεγάλη τομάτα
  • Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
  • 1 Καθάρισε και κόψε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
  • 2 Μετά βάλε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο
    σε μια κατσαρόλα για να σοτάρεις τα κρεμμυδάκια και, όταν μαλακώσουν, ρίξε και τις φακές να σοταριστούν κι αυτές σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε τα φύλλα δάφνης και 1½ φλιτζάνι νερό, και άφησε να βράσουν ½ ώρα.
  • 3 Εν τω μεταξύ, σόταρε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, τα καλαμαράκια με τα πλοκάμια τους, τις πατάτες, την τομάτα, το μαϊντανό και τον άνηθο, και σβήσε με το κρασί. Σιγόβρασε το μείγμα για ½ ώρα και ετοιμάσου για την τελική φάση.
  • 4 Βάλε τα καλαμαράκια με τις φακές σε πυρίμαχο σκεύος και μετά να ψηθούν για ½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 & 186 °C. Αυτό ήταν!----- http://cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου