Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού και κουκουνάρι....πανεύκολη και ευωδιαστή μακαρονάδα! Η ευωδιά της Μεσογείου στο πιάτο σας.



           recipe image
  • Μισό κιλό σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό
  • Λίγο λάδι
  • 5 γεμάτες κ.σ. πέστο βασιλικού σπιτικό ή έτοιμο από βαζάκι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Μισή κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλ/να
  • Για το πέστο
  • 40 φύλλα βασιλικού
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Μισή κούπα  λάδι
Οδηγίες
                              
  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε  αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία.
  2. Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε πρώτα το κουκουνάρι ελαφρά. Ρίχνω και το πέστο και το ανακατεύω για 2-3 λεπτά. Στη σάλτσα αυτή ρίχνω 4-5 κ.σ. νερό από αυτό των μακαρονιών για να αραιώσει λίγο.
  3. Σουρώνω τα μακαρόνια, τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα και ρίχνω και τη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα και τα βάζω στη σβηστή φωτιά πάνω και τα αναλατεύω καλά. Προσθέτω και το φρέσκο βασιλικό αν θέλω και σερβίρω.
  4. Για να φτιάξω το σπιτικό πέστο βασιλικού, Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ. Φυλάω τη σάλτσα στο ψυγείο.


mageirikesdiadromes.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου