Σελίδες

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο δεκάλογος της σωστής επαγγελματικής εμφάνισης


Ο δεκάλογος της σωστής επαγγελματικής εμφάνισης

Εν ώρα εργασίας καλό είναι να ακολουθούμε κάποιους κανόνες και να μην ξεφεύγουμε από τα όρια για να μην παρεξηγηθούμε. Είναι απαραίτητο να τονίζουμε το επαγγελματικό μας προφίλ, χωρίς να ξεχνάμε τη θηλυκότητα μας.

Αυτές οι οδηγίες θα σας φανούν να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, σε κάθε δύσκολη στιγμή και να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

1. Σε σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού φοράμε πάντα αυτά που μέσα τους νιώθουμε άνετα. Εξάλλου, οτιδήποτε άβολο τραβά πρώτα τη δική μας προσοχή και μετά όλων των άλλων.
2. Μην πανικοβληθείτε όταν νερό ή καφές πέσουν στα ρούχα σας κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης. Εκτός του ότι τα ρούχα είναι για να λερώνονται δεν είναι και το καλύτερο όλη η αίθουσα συσκέψεων να ασχολείται με το λεκέ σας.
3.Το ύψος των τακουνιών τη νύχτα μπορεί να είναι πέραν του δέοντος υψηλό, στη δουλειά όμως όσο χαμηλότερο τόσο καλύτερο.
4.Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συζήτησης στα όρθια, μπορείτε πού και πού να βάζετε τα χέρια στις τσέπες ή να τα σταυρώνετε μπροστά, στο στήθος. Αν χρειαστεί όμως να τείνετε το δεξί σας χέρι για να χαιρετήσετε, το αριστερό δεν θα πρέπει να βρίσκεται στην τσέπη.
5. Οι κάρτες σας είναι σωστό να μπαίνουν στις ειδικές θήκες και όχι μέσα στο πορτοφόλι ή στις τσέπες. Μια φθαρμένη κάρτα δεν κάνει ποτέ καλή εντύπωση.
6. Αφήνετε πάντα άδειες τις τσέπες των μπλεϊζερ και των ταγιέρ σας. Δεν είναι φόρμες εργασίας, αφήστε που γεμάτες δείχνουν τους γοφούς σας πιο «ανοιχτούς» .
7.Στην ντουλάπα μιας εργαζόμενης γυναίκας, τα must have αρχίζουν και τελειώνουν σ΄ένα σκούρο μπλέιζερ, ένα μαύρο φόρεμα, ένα αντρικό –γκρι ή μαύρο- παντελόνι, ένα λευκό πουκάμισο και πολλά – πολλά φουλάρια.
8.Τα μεγάλα ντεκολτέ σας κάνουν να μη φαίνεστε σέξι αλλά φτηνή.
9.Το μάκρος της φούστας έχει να κάνει με τις αναλογίες σας και όχι με αυτό που επιβάλλει η μόδα. Είναι απόλυτα «ασφαλές» το ύψος της φούστας να παίζει γύρω από το γόνατο, για όλα τα ύψη των γυναικών.
10. Οι λεπτές συρμάτινες κρεμάστρες είναι καταστροφή για τους ώμους των ρούχων σας. Προτιμήστε τις ξύλινες κρεμάστρες που είναι κομψές, ανθεκτικές και διατηρούν τη φόρμα του ρούχου σε καλή κατάσταση.



www.tsantiri.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου