Σελίδες

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κρεμμυδοκεφτέδες....εύκολοι, νόστιμοι και μυρωδάτοι



http://mageirikesdiadromes.gr/images/stories/rapidrecipe/th/3099-kremydokeftedes.jpg

από :  http://mageirikesdiadromes
  • 10 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κόκκινα (όχι άσπρα)
  •     5 μέτριες πατάτες .
  •     3 αυγά.
  •     150 γραμμάρια τριμμένο ρεγκάτο η φέτα.
  •     4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει.
  •     1 κουταλιά λάδι.
  •     1 κουταλάκι κοφτό κορν φλαουρ.
  •     Δυόσμο ψιλοκομμένο.
  •     Ρίγανη,    Αλάτι,    Πιπέρι.
  •     Πάπρικα γλυκιά.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες.    Τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού, τα αλατίζουμε και τα στύβουμε ελαφρά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα στυμμένα κρεμμύδια και τις πατάτες και προσθέτουμε ταυγά, το αλεύρι, το κορν φλαουρ, το τυρί, το λάδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρια .Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει.    Παίρνουμε και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές.
  4.  Αφού ροδίσουν τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.    
  5. *Τρώγονται καλύτερα ζεστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου