Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Χταποδοσαλάτα µε κριθαράκι, ρόκα και λιαστές ντοµάτες **Το µαρινάρισµα θα κάνει το χταπόδι πιο ζουµερό και µαλακό


Χταποδοσαλάτα µε κριθαράκι, ρόκα και λιαστές ντοµάτες

ΥΛΙΚΑ  (για 4 άτοµα)

1 κιλό χταπόδι
60 ml µαρινάδα (30 ml έ.π. ελαιόλαδο, 30 ml λευκό ξίδι µπαλσάµικο και λίγο αλάτι)
500 γρ. κριθαράκι, βρασµένο σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου
100 γρ. κόκκινες πιπεριές, κοµµένες σε κύβους
25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκοµµένο
30 γρ. κάππαρη
50 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο
100 γρ. λιαστές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
200 γρ. ρόκα, καθαρισµένη
10 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
15 γρ. βασιλικός, ψιλοκοµµένος
65 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι
µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Καθαρίζουµε το χταπόδι, κάνοντας µια τοµή κατά µήκος της κουκούλας 
και αφαιρώντας τα εντόσθια. 
Αν προεκτείνουµε την τοµή λίγο πιο κάτω, στη βάση των πλοκαµιών, 
θα βρούµε το στόµα (σαν σκληρή µπάλα)· το αφαιρούµε και αυτό. 
-Τοποθετούµε το χταπόδι σε µια κατσαρόλα µε λίγο νερό. 
-Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε µέχρι να µαλακώσει στον βαθµό της αρεσκείας µας.
-Αφήνουµε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουµε και το κόβουµε σε µικρά κοµµάτια. 
Το *µαρινάρουµε στο ελαιόλαδο και στο ξίδι και το διατηρούµε 
στο ψυγείο 
για τουλάχιστον 6 ώρες.
-Βγάζουµε το χταπόδι από το ψυγείο και το ρίχνουµε σε µια βαθιά σαλατιέρα 
µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά. 
Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, αλατίζουµε και ανακατεύουµε µε µια κουτάλα. 
Πασπαλίζουµε µε πιπέρι και σερβίρουµε.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου