Σελίδες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τραπεζάκια έξω...όπως παλιά - Πως θα γίνουν οι πλατείες Ομονοίας - Κοτζιά - Βικτωρίας



Τραπεζάκια έξω...όπως παλιά - Πως θα γίνουν οι πλατείες Ομονοίας - Κοτζιά - Βικτωρίας

- Στόχος να γεμίσουν ζωή οι πλατείες του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας
- Κοτζιά, Βικτωρίας και Ομόνοια οι πρώτες πλατείες που θα τοποθετηθούν τραπεζάκια και ομπρέλες
- Με διαδικασίες εξπρές οι άδειες στους επιχειρηματίες που πληρούν τις προϋποθέσεις
- Αποκλειστικά στο Newsit το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων

Νέα πνοή επιθυμεί να δώσει ο Δήμος Αθηναίων στις ιστορικές πλατείες της Αθήνας που σήμερα έχουν εικόνα υποβάθμισης.
Σκοπός του Δήμου είναι οι πλατείες Ομονοίας, Βικτωρίας και Κοτζιά να γίνουν τόπος συνάντησης, ψυχαγωγίας, παιχνιδιού και πολιτιστικών εκδηλώσεων  για όλους τους πολίτες....

Σύμφωνα με το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων οι ομπρέλες θα έχουν συγκριμένες διαστάσεις για όλες τις πλατείες. Θα ειναι μονόχρωμες η ριγέ, σε έναν απο τους χρώματισμους θα υπάρχει λευκό η αποχρώσεις του κίτρινου ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή φωτεινότητα ενώ απαγορεύεται στα πανιά να υπάρχουν διαφημιστικά μηνύματα.

Τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν ομοιόμορφα τραπεζάκια και στον εσωτερικο και στον εξωτερικό χώρο ενώ απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν τραπεζοκαθίσματα από πλαστικό υλικό. Στις πλατείες ωστόσο επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί δάπεδο με ξύλινη επένδυση τύπου deck, με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς την ποιότητα και τις διαστάσεις ενώ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Ως προς την ηλεκτροδότηση των κατασκευών αυτών, τα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων θα εξετάζoυν αν πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές και θα εισηγείται στη ΔΕΗ την παροχή ρεύματος.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι να μην υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που θα ταλαιπωρούν τους πολίτες.  Απο την ημέρα που θα καταθέτουν τον φάκελο οι επιχειρηματίες και καλύπτουν τις προϋποθέσεις η αδειοδότηση θα γίνεται σε μόλις 15 μέρες. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου