Σελίδες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Κορφάδες βρούβας σε σάλτσα ταραμά με τηγανητό ψάρι---> Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μπακαλιάρο με γαρίδες


Κορφάδες βρούβας σε σάλτσα ταραμά με τηγανητό ψάρι

Οι τρυφερές κορφές από τα χόρτα, προτού ακόµη ανοίξουν τα µπουµπούκια, 
µαζεύονται αυτή την εποχή. 
Τώρα, λοιπόν, µπορούµε να απολαύσουµε τις κορφάδες βρούβας για τελευταία φορά φέτος. 

Τις βρίσκουµε στη λαϊκή αγορά ή τις µαζεύουµε στην εξοχή «κορφολογώντας», 
όπως έλεγαν οι παλιοί – ευκολότερη δουλειά από το να µαζεύουµε τα χόρτα 
µε µαχαίρι από τη ρίζα. 
Στην ύπαιθρο θα δούµε απέραντους αγρούς µε βρούβες µε το χαρακτηριστικό µικρό, 
κίτρινο λουλούδι. 

*Ετοιµάζω έναν αφράτο, αρκετά νερουλό, λεµονάτο ταραµά: 
- Βάζω στο µπλέντερ :
1 µέτριο κρεµµύδι και  1 φλ. νερό να χτυπηθούν µαζί και να λιώσουν. 
- Ρίχνω µέσα  2 κ.σ. λευκό ταραµά. 
Χτυπάω και ανεβάζω την ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά   
1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο. 
- Το µείγµα µου αρχίζει να δένει σαν µαγιονέζα. 
- Στύβω µέσα  χυµό από 2 λεµόνια. Ανακατεύω.
- Βράζω σε ζεµατιστό νερό  ½ κιλό κορφάδες βρούβας για 3-4 λεπτά και στραγγίζω καλά. - Αλατοπιπερώνω. 
*Τηγανίζω  1 φιλέτο φρέσκου µπακαλιάρου περασµένο µε  λίγο αλεύρι.  
*Σερβίρω αµέσως σε πιάτο βάζοντας κάτω τη σάλτσα ταραµά, 
από πάνω τα χόρτα και τελευταίο το ψάρι.

 Μπαξεβάνης ΓιάννηςΣεφ
Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης, 
εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου

*http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου