Σελίδες

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ξεκινάν τα έργα στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους πριν το Πάσχα




Πριν το Πάσχα, ξεκινούν και πάλι τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης . 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους 

παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς 

καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα.

Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε την επανεκίνηση των έργων “ως επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας”, προσθέτοντας ότι “στα έργα αυτά θα βρουν άμεσα εργασία 25 χιλιάδες άτομα”.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός οι κοινοπραξίες στα έργα Ιόνια Οδός, Άξονας Κεντρικής Ελλάδος, Μαλιακός- Κλειδί και Αθήνα- Κόρινθος-Πάτρα υπέγραψαν ιδιωτικά συμφωνητικά με το ελληνικό δημόσιο. Τα συμφωνητικά προβλέπουν ότι οι κατασκευαστές θα λάβουν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ και παραιτούνται από κάθε άλλη διεκδίκηση μέχρι σήμερα. Σημειώνεται πως οι συνολικές απαιτήσεις των εργολάβων ανέρχονταν σε 719 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανεξάρτητος μηχανικός τις περιόριζε στα 473 εκατ.

Σημειώνεται ότι από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους, ο μόνος που συνεχιζόταν κανονικά η κατασκευή του ήταν εκείνος προς Καλαμάτα και Σπάρτη. 

Ήδη προς την Καλαμάτα ολοκληρώθηκε, ενώ το τμήμα προς Σπάρτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2014. 

Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, 

θα κατατεθούν προς κύρωση στην Βουλή.

 

www.frognews.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου