Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κουλουράκια αφράτα χωρίς αμμωνία....γίνονται αφράτα και μοσχοβολάει η πολυκατοικία. Όταν τα φτιάχνω (πάντα βράδυ) έρχονται όλοι να πληρώσουν τα κοινόχρηστα και τότε αρχίζει το μοίρασμα!




recipe image

Φτιάχνει
50 με 60 κουλουράκια
 
Υλικά :
  • 1 ποτήρι βούτυρο φρέσκο.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
  • 4 αυγά.
  • Λίγη σόδα στη μύτη του κουταλιού.
  • 3 βανίλιες.
  • Αλεύρι όσο πάρει (αυτό που φουσκώνει μόνο του) κάτι παραπάνω από ενάμισι κιλό.
  • 1 αυγό.
Οδηγίες :
  1. Χτυπάω το βούτυρο για είκοσι λεπτά στο μίξερ (περίπου όσο χρόνο θέλω για να ετοιμάσω τα υπόλοιπα υλικά στο τραπέζι και να φτιάξω την πορτοκαλάδα).
  2. Προσθέτω την ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα.
  3. Προσοχή στην πορτοκαλάδα γιατί πιτσιλάει. Αυτήν σιγα σιγά εναλάξ με το αλεύρι.
  4. Όταν η ζύμη δεν θα κολλάει στην σπάτουλα του μίξερ είναι έτοιμη. Να είναι πολύ αφράτη.
  5. Με την άκρη των δακτύλων παίρνω ζύμη και φτιάχνω πλεξούδες ή κουλουράκια.
  6. Τα βάζω στο ταψί αραιά γιατί φουσκώνουν και κολλάνε.
  7. Τα αλείφω με αυγό και τα βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  8. Περίπου 20 με 25 λεπτά για το κάθε ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το βούτυρο πρέπει να είναι το φρέσκο που πουλάνε τα μάρκετ σε γυάλινα βάζα. Δίνει άρωμα και γίνονται αφράτα. Το βαζάκι αυτο το κρατάω για μεζούρα για την ζάχαρη και την πορτοκαλάδα.
  • Αν σας αρέσουν γλυκά βάλτε ενάμισι ποτήρι ζάχαρη.
  • Δεν βουτυρώνω το ταψί.
  • Αν δεν αντέχετε το θόρυβο του μίξερ κλείστε το σε ένα δωμάτιο μόνο του για να χτυπήσει το βούτυρο!!! Εγώ έτσι κάνω γιατί δεν υποφέρεται ο σαματάς του.πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου