Σελίδες

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Λεμονόταρτα



Λεμονόταρτα


Σιγουρέψου ότι έχεις:
*Για τη βάση: 
- 3 φλιτζ. αλεύρι
- ⅔ φλιτζ. Βιτάμ κρύο κομμένο σε κυβάκια
- 6 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 3-4 κουταλιές νερό παγωμένο     
*Γιά τήν κρέμα λεμονιού:
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 10 κουταλιές αλεύρι
- 8 κρόκους αβγών
- 1 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές Βιτάμ
- 1 ½ φλιτζ. νερό
- αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

Ξεκινάμε!
- Βάλε σε ένα μπολ το Βιτά με το αλεύρι και ζύμωσέ τα, μέχρι να ενωθούν σε τρίμματα. 
- Πρόσθεσε τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό ζυμώνοντας, μέχρι τα τρίμματα να γίνουν μια λεία ζύμη, την οποία μετά θα την τυλίξεις με διαφανή μεμβράνη θα τη βάλεις στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
Ενώ η ζύμη κάθεται στο ψυγείο, εσύ ανακάτεψε σε ένα μεταλλικό μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών. 
Έχει σημασία το μπολ να είναι μεταλλικό, γιατί μετά το βάζεις σε μπεν μαρί, ρίχνεις το νερό και ανακατεύεις, μέχρι το μείγμα να πήξει. Τότε προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το Bιτάμ ανακατεύοντας, ώστε να ενωθούν.
- Η ζύμη πρέπει να έχει πάρει το μάθημά της... Βγάλ’ την από το ψυγείο, άνοιξέ τη σε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και στρώσ’ το σε φόρμα για τάρτες, φροντίζοντας να καλυφθούν τα πλαϊνά τοιχώματά της.
- Τρύπησε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της βάσης σε διάφορα σημεία και ψήσε για 10-15 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C.
- Άφησε την τάρτα να κρυώσει για 5 λεπτά, άπλωσε από πάνω την κρέμα λεμονιού και βάλ’ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Μετά, μπορείς να κόψεις τη λεμονόταρτα σε κομμάτια και να τη σερβίρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου