Σελίδες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Μωσαϊκό γεύσης: Ταραμοκεφτέδες Συνταγή από την πολυσυλλεκτική κουζίνα της Θεσσαλονίκης


Μωσαϊκό γεύσης: Ταραμοκεφτέδες

Υλικά
 
  • 240 γραµµάρια ταραµάς
  • 2 φλυτζάνια ψύχα ψωµί µουσκεµένη
  • 2 κροµµύδια ψιλά κοµµένα
  • ½ φλυτζάνι µαϊντανός
  • 2 κουταλιές άνηθος
  • 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλιά χυµός λεµονιού
Εκτέλεση
- Κοπανίζετε το 1/3 του ψωµιού, προσθέτετε και τον ταραµά 
  και συνεχίζετε το κοπάνισµα έως να λυώση. 
- Προσθέτετε το υπόλοιπο ψωµί, τον µαϊντανό και τον άνηθο. 
- Βάζετε τα κροµµύδια να βράσουν µε 3 κουταλιές νερό και όταν το πιουν 
 τα καβουρντίζετε µε 2 κουταλιές λάδι. 
- Τα προσθέτετε εις τον ταραµά, καθώς και τον χυµό λεµονιού, 
  και µετά το αλεύρι µε την baking powder. 
- Ζυµώνετε καλά όλα οµού, πλάθετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε λάδι καφτό. 

 http://www.tovima.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου