- Πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες και ψωμομένες.
- Λάδι
- Ξύδι
- Αλάτι.
- Σκόρδο.
Οδηγίες
- Διαλέγουμε τις γνήσιες πιπεριές Φλωρίνης ,κόκκινες , μεγάλες και ψωμομένες.
- Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε, και κόβουμε το κοτσάνι με ένα μαχαίρι.
- Αφαιρούμε τα σπόρια,και τις βάζουμε σε σειρές στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου.
- Τις Ψήνουμε στο γκρίλ,μέχρι να κάνουν μια μαύρη κρούστα .Πρέπει να δείχνουν καμμένες.
- Τις γυρίζουμε, να ψηθούν και από την άλλη πλευρά,το ίδιο.
- όταν ψηθούν και είναι έτοιμες, τις κλείνουμε σε νάυλον σακκουλάκια τροφίμων , για 5 λεπτά.
- Τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε .
- Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα ,τις περιχύνουμε με λάδι και ξύδι ,ρίχνουμε λίγο αλάτι, και προσθέτουμε και σκόρδο σε φετούλες.
- Αν θέλουμε να τις κρατήσουμε για μέρες στο ψυγείο,αφού κρυώσουν , θα τις κλείσουμε σένα τάπερ και δεν θα βάλουμε αλάτι,ούτε ξύδι. Μόνο λάδι.
- Τα υπόλοιπα υλικά θα τα προσθέσουμε ,λίγο πριν τις σερβίρουμε. *από http://mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου