Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πιπεριές Φλωρίνης ψητές....μεζεδάκι για ουζάκι, μπυρίτσα ,και τέλειο συνοδευτικό για τα όσπριά μας


recipe image

  • Πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες και ψωμομένες.
  • Λάδι
  • Ξύδι
  • Αλάτι.
  • Σκόρδο.
Οδηγίες
  1. Διαλέγουμε τις γνήσιες πιπεριές Φλωρίνης ,κόκκινες , μεγάλες και ψωμομένες.
  2. Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε, και κόβουμε το κοτσάνι με ένα μαχαίρι.
  3. Αφαιρούμε τα σπόρια,και τις βάζουμε σε σειρές στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου.
  4. Τις Ψήνουμε στο γκρίλ,μέχρι να κάνουν μια μαύρη κρούστα .Πρέπει να δείχνουν καμμένες.
  5. Τις γυρίζουμε, να ψηθούν και από την άλλη πλευρά,το ίδιο.
  6. όταν ψηθούν και είναι έτοιμες, τις κλείνουμε σε νάυλον σακκουλάκια τροφίμων , για 5 λεπτά.
  7. Τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε .
  8. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα ,τις περιχύνουμε με λάδι και ξύδι ,ρίχνουμε λίγο αλάτι, και προσθέτουμε και σκόρδο σε φετούλες.
  9. Αν θέλουμε να τις κρατήσουμε για μέρες στο ψυγείο,αφού κρυώσουν , θα τις κλείσουμε σένα τάπερ και δεν θα βάλουμε αλάτι,ούτε ξύδι. Μόνο λάδι.
  10. Τα υπόλοιπα υλικά θα τα προσθέσουμε ,λίγο πριν τις σερβίρουμε. *από http://mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου