Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οι αγκινάρες μαγειρεμένες με διαφορετικό τρόπο, επίσης πολύ νόστιμες και μαλακές.


recipe image
  •   10 μικρές τρυφερές αγκινάρες (αν βρούμε τις άγριες με αγκάθια είναι τέλειες).
  •     4 πατάτες μέτριες.
  •     1 κούπα λάδι.
  •     5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  •     2 φρέσκα σκορδάκια ψιλοκομμένα η 1 σκελίδα .
  •     Λίγα κλωνάρια μάραθο η άνιθο.
  •     Αλάτι.    Πιπέρι.
  •     Χυμό ενός λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε μπόλικο νερό με 3-4 στημένα λεμόνια και 2 κουταλιές αλεύρι.
  2. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
  3. Ξεπλένουμε τις αγκινάρες ,και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε δυο ποτήρια βραστό νερό. Σκεπάζουμε πρώτα με λαδόχαρτο και μετά με το καπάκι το σκεύος ,και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι αγκινάρες μας.
  4. Μισή ώρα πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, αφαιρούμε το λαδόχαρτο και το καπάκι για να πάρει χρώμα .Προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το βράσιμο και να μείνει το φαγητό μας με το λάδι του.----> mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου