Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Financial Times: Βγάζουν λεφτά από την Κύπρο μέσω… θαλάσσης!




Με τους… τρόπους που προσπαθούν στην Κύπρο να βγάλουν από το νησί τα κεφάλαιά τους ασχολούνται σε δημοσίευμά τους οι «Financial Times»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον τρία άτομα προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες με πάνω από 200.000 ευρώ μετρητά πάνω τους. Όπως επισημαίνουν επίσημες πηγές, σε όλες τις περιπτώσεις οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση των χρημάτων.

Την ίδια ώρα, οι FT αναφέρουν πως έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας και οι περιπολίες στις μαρίνες της Λευκωσίας, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι αρκετοί θα προσπαθήσουν να βγάλουν χρήματα από το νησί μέσω θαλάσσης!

Ο Sergei Tyulenev, Ρώσος επιχειρηματίας, δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των κεφαλαιακών περιορισμών από Κύπριους που ζητούσαν τη βοήθειά του για να μεταφέρουν από κυπριακή τράπεζα περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ, αλλά αρνήθηκε.

Η παγίδα στην περίπτωση αυτή ήταν ότι, «έπρεπε να πληρώσω 200.000 μπροστά και για αυτό αρνήθηκα», δήλωσε ο επιχειρηματίας.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες ότι, καταθέτες που είχαν επαφές με τον πολιτικό κόσμο κατάφεραν να αποσύρουν τα χρήματά τους από την Λαϊκή και την Τράπεζα Κύπρου παρά το γεγονός ότι, αυτές ήταν κλειστές.

«Υπάρχουν ορισμένες αμφίβολες εκροές κεφαλαίων από την Κύπρο», δήλωσε αξιωματούχος που εμπλέκεται άμεσα στις διαπραγματεύσεις.


 www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου