Σελίδες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ποιοs λεει οχι σε μια ζεστη τυροπιτα;Ολες οι ώρες ειναι κατάλληλες για αφρατη τυρόπιτα με καλοψημενα τραγανα φύλλα. Πόσο μάλλον για μεσημέρι Σαββάτου. Μην το σκέφτεστε δεύτερη φορα.


Turopita-me-krema-turiou

Τυρόπιτα µε κρέµα τυριού της Αργυρώς
http://www.argiro.gr/recipes 


 Αξιοποιήστε τα λευκά τυριά που σας έχουν μείνει 
στο ψυγείο και, αν έχετε χρόνο φτιάξτε 
μόνες σας το φύλλο. 
Δοκιμάστε κι απολαύστε! 


Υλικά

  • 1 πακέτο 450 γραμμ. έτοιμο χωριάτικο φύλλο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 500 γραμμ. φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 5 αυγά
  • 500 γραμμ. φέτα (τρίμματα) ή ανάμεικτα μανούρι, ανθότυρο κ.λπ.
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. 
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄. 
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, πάντα ανακατεύοντας. 
Προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο. 
Αφήνουμε την κρέμα να δέσει για 5΄-6΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
 Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα. 
Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί.


2. Σε ταψί νούμερο 32 ή 34 ρηχό για πίτα απλώνουμε δύο λαδωμένα φύλλα. 
Λαδώνουμε άλλα τρία φύλλα και τα στρώνουμε ελαφρώς 
τσαλακωμένα το ένα πάνω στο άλλο. 
Αδειάζουμε τη γέμιση. 
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα αφού τα λαδώσουμε 
και χαράζουμε την πίτα ελαφρά. 
Περιχύνουμε λίγο λάδι στις χαρακιές, 
ενώ ραντίζουμε με τα δάχτυλα τα φύλλα με λίγο νερό.
 
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, σε αντιστάσεις, 
στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου