Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κοτόπουλο κατσιατόρε- Η ιταλική εκδοχή του κοκκινιστού !



Κοτόπουλο κατσιατόρε

Υλικά: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 120 γρ. ελαιόλαδο 250 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 150 γρ. πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες 350 γρ. μανιτάρια στρογγυλά ολόκληρα χωρίς κοτσάνια 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 20 γρ. αλεύρι 150 γρ. ντομάτα κονκασέ 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο 125 γρ. κρασί λευκό 1 φύλλο δάφνη Αλατάκι Εκτέλεση: Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρεμμύδια και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αμέσως προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρις ότου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να τη βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο για να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που θέλουμε. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!Πηγή: www.paraskhnio.gr

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 
120 γρ. ελαιόλαδο 
250 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 
150 γρ. πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες 
350 γρ. μανιτάρια στρογγυλά ολόκληρα χωρίς κοτσάνια 
30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 
20 γρ. αλεύρι 150 γρ. ντομάτα κονκασέ 
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο 
125 γρ. κρασί λευκό 
1 φύλλο δάφνη 
Αλατάκι 

Εκτέλεση: 

Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο. 
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. 
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. 
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. 
Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρεμμύδια και να αρχίσουν να μαλακώνουν. 
Αμέσως προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. 
Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. 
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. 
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. 
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
Προσθέτουμε τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρις ότου να μαλακώσει το κοτόπουλο. 
Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να τη βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά 
από το κοτόπουλο για να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που θέλουμε. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή:http://www.paraskhnio.gr



Υλικά: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 120 γρ. ελαιόλαδο 250 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 150 γρ. πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες 350 γρ. μανιτάρια στρογγυλά ολόκληρα χωρίς κοτσάνια 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 20 γρ. αλεύρι 150 γρ. ντομάτα κονκασέ 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο 125 γρ. κρασί λευκό 1 φύλλο δάφνη Αλατάκι Εκτέλεση: Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρεμμύδια και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αμέσως προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρις ότου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να τη βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο για να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που θέλουμε. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!Πηγή: www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου