Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

“Ο κόσμος πολλές φορές ντρέπεται να φέρει κάτι λίγο. Στο κήρυγμά μου στους ενορίτες μας, λέω ότι αν μας φέρει ένα κουτί γάλα ο καθένας είναι μεγάλη βοήθεια. Είμαστε 300 και 1 κουτί να φέρει ο καθένας, τότε θα μαζευτούν 300 κουτιά! Και μια μερίδα φαγητό που του περίσσεψε να μας δώσει κάποιος είναι σημαντικό!”




Μιλώντας με τον πατέρα Ιωάννη Σταματιάδη 
στον Ι.Ν. Παναγίας των Βλαχερνών Αμφιάλης Κερατσινίου 
μας ενημέρωσε για το συσσίτιο που ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες.
 
«Παλιότερα δίναμε σε μηνιαία βάση χρηματικά βοηθήματα και δέματα με είδη διατροφής σε 150 οικογένειες. Πριν από 3 μήνες αποφασίσαμε, δεδομένου ότι το παγκάρι της εκκλησίας μίκραινε και οι ανάγκες αυξάνονταν να σταματήσουμε τα χρηματικά βοηθήματα και να οργανώσουμε συσσίτιο. Στην αλλαγή αυτή, πολλές οικογένειες που είχαν ζητήσει βοήθεια σταμάτησαν να έρχονται γιατί έπαιρναν συσσίτιο από το Δήμο. Σήμερα εξυπηρετούμε στο συσσίτιο καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 99 άτομα, δηλαδή 28 οικογένειες και έχουμε σε εκκρεμότητα 206 αιτήσεις», μας είπε.
«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι βοηθούμε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, για αυτό ζητάμε από τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό της εφορίας τους και με την βοήθεια μιας κοινωνικής λειτουργού, ενορίτισσας μας, που έρχεται στο ναό 2 φορές την εβδομάδα εξετάζουμε τις αιτήσεις. Στη συνέχεια, η κοινωνική λειτουργός επισκέπτεται τις οικογένειες στο σπίτι τους μαζί με κάποιο μέλος του συμβουλίου για να διαπιστώσει την πραγματική κατάσταση. Δεν πηγαίνουμε εμείς οι παπάδες για να μην τους κάνουμε να αισθάνονται άσχημα, μας είπε.
Τα σκεύη για τη λειτουργία του συσσιτίου τα αγόρασαν και μόλις άρχισε η λειτουργία του, αρκετοί ενορίτες προσέφεραν τρόφιμα, κυρίως είδη μακράς διάρκειας «γιατί δεν γνώριζαν ότι είχαμε ψυγείο και καταψύκτη και μπορούσαμε να συντηρήσουμε ευπαθή προϊόντα», μας είπε ο Πάτερ Ιωάννης.
“Ο κόσμος πολλές φορές ντρέπεται να φέρει κάτι λίγο. 
Στο κήρυγμά μου στους ενορίτες μας, λέω ότι αν μας φέρει ένα κουτί γάλα 
ο καθένας είναι μεγάλη βοήθεια. 
Είμαστε 300 και 1 κουτί να φέρει ο καθένας, τότε θα μαζευτούν 300 κουτιά!  
Και μια μερίδα φαγητό που του περίσσεψε να μας δώσει κάποιος είναι σημαντικό!”
Οι μεγαλύτερες ανάγκες που καταγράψαμε είναι:
  • κατεψυγμένα λαχανικά (αρακά, φασολάκια κλπ).
  • κρέας
  • κοτόπουλο
  • γάλα
Εάν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με 
τον Πατέρα Ιωάννη Σταματιάδη, 
Ι.Ν. Παναγίας των Βλαχερνών Αμφιάλης Κερατσινίου, 
Πλατεία Βλαχερνών, 
τηλ. 2104317667 
ή με το σπίτι του ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο τηλ. 2103237805 
ή με e-mail στο info@boroume.gr


 http://www.boroume.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου