Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Οι τροφές που αγαπάει ο θυρεοειδής σας



Ο υποθυρεοειδισμός μαστίζει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων,
εκ των οποίων αρκετοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν. 
Η νόσος του υποθυρεοειδισμού είναι 6 φορές πιο συχνή
στις γυναίκες απ ότι στους άνδρες.
Σωματική και πνευματική νωθρότητα, ευαισθησία στο κρύο, δυσκοιλιότητα , δέρμα ξηρό και άγριο, ανεξήγητη αύξηση βάρους, είναι κάποιες από τις ενδείξεις ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τον θυρεοειδή μας. Σε ιδιαίτερα προχωρημένα στάδια, το πρόσωπο είναι ωχρό και υπάρχει μια αύξηση του λίπους και πρήξιμο των βλεφάρων, τα μαλλιά είναι ξερά και τα φρύδια αραιώνουν, η γλώσσα είναι παχιά και μεγάλη, καθώς και η φωνή γίνεται βραχνή και αργή.
Μελέτες έχουν δείξει πως η κακή λειτουργία του θυροειδούς οφείλεται σε γενετική προδιάθεση, στο μολυσμένο περιβάλλον, στην υπερβολή ή στον αποκλεισμό ορισμένων τροφών από το διαιτολόγιό μας, σε συγκεκριμένα φάρμακα (όπως το λίθιο και η φαινιλοβουταζόνη) , καθώς και το υπερβολικό στρες.
Η επαρκής πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη καθώς και στην αντιμετώπιση της αν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Βέβαια σπουδαίο και σημαντικότατο ρόλο παίζει η φυσική δραστηριότητα σχεδόν σε καθημερινή βάση για τον πολύ απλό λόγο ότι αυξάνει την αιματική κυκλοφορία καθώς και συμμετέχει στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού λίπους,
Οι τροφές και τα θρεπτικά συστατικά τα οποία συνεργούν στην
καλή λειτουργία του θυρεοειδούς είναι:(...) *ΕΔΩ:http://news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου