Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κρέμα με μαστίχα Χίου


Κρέμα με μαστίχα Χίου

     *Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 6 κ. νισεστέ/κορν φλάουρ
  • 6 κ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη
       Ξεκινάμε!
  • 1 Βάλε το γάλα και το νισεστέ σε μια κατσαρολίτσα και ανακάτεψε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές. Μετά βράσε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει παχύρρευστη.
  • 2 Αφού βγάλεις την κατσαρόλα από την εστία, πρόσθεσε στην κρέμα τη ζάχαρη και τη μαστίχα Χίου κοπανισμένη, ανακάτεψε με μια κουτάλα και βάλε την κρέμα με μαστίχα Χίου σε μπολάκια. Μπορείς να τη σερβίρεις χλιαρή ή κρύα, αλλά σε κάθε περίπτωση γαρνιρισμένη με φυλλαράκια μέντας.
                                                                                                               Καλή όρεξη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου