Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Βοστόνης




     IeronymosDimitrios01

Επίτιμος Διδάκτορας της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής αποφοίτησης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών, τοπικοί αξιωματούχοι, δεκάδες ομογενείς και φοιτητές της Σχολής συνεχάρησαν τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε όλους και κυρίως τη διοίκηση της Σχολής, αναφερόμενος στις μεγάλες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Οι καμπάνες του ναού του Τιμίου Σταυρού, που δεσπόζει στο λόφο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, ήχησαν χαρμόσυνα, καθώς η διοίκηση, το προσωπικό και οι φοιτητές του μοναδικού ανώτατου Ελληνικού πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Αμερική καλωσόρισαν με σεβασμό, αγάπη και τιμή τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Είναι μεγάλη ευλογία του Θεού, χαρά και τιμή για μας η παρουσία σας εδώ σήμερα, διότι για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έρχεται σ' αυτόν τον ιερό χώρο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Εφορίας της Σχολής, καλωσορίζοντας τον κ. Ιερώνυμο, στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, παρουσία του....

( ... )

 η συνέχεια ΕΔΩ:http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου