Σελίδες

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

.... φρέσκο παγωτό και όχι παγωμένο γλύκισμα!!!! Η διάφορα εξηγείται παρακάτω!



Παγωτό ή παγωμένο γλύκισμα θα διαλέξετε φέτος για το καλοκαίρι?? 
 Η διαφορά μεγάλη…. 
Κι όμως ελάχιστοι γνωρίζουν αφού το marketing των μεγάλων εταιριών 
κάνει καλά την δουλειά του…..

Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη 
και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. 
Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών 
η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα. 
Δηλαδή με απλά λόγια επιτρέπονται ζωικά και όχι φυτικά λιπαρά! 

Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης 
 φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, 
προπύλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). 
Τα υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά όπως αναγράφονται 
στις συσκευασίες …..που όπως είναι γνωστό δεν μπορούν 
εύκολα να απορροφηθούν 
από τον οργανισμό ….. και κάνουν φυσικά ποιοτικά υποδιαίστερο 
το τελικό προϊόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ !
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι το παγωτό 
δεν είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, 
αρκεί να παρασκευάζεται με τον σωστό τρόπο!
Στόχος της δημοσίευσης είναι να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό 
για ότι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην βιομηχανία του παγωτού 
και όχι να ενοχοποιήσει το ίδιο το παγωτό!

Πηγή: FOOD-ISIMO
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου